Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook: Απλά βήματα για να ενημερώσετε το όνομά σας στο Facebook

Δημιουργήθηκε 2 Ιανουαρίου, 2024
facebook στην επιφάνεια εργασίας

Η ενημέρωση του ονόματός σας στο Facebook είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για να αποφύγετε περιορισμούς ή λάθη. Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα ονόματά τους μερικές φορές, αλλά με ορισμένα όρια και προϋποθέσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook, τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι η αλλαγή έχει εγκριθεί. Επιπλέον, θα παρέχουμε λύσεις για τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Βήματα για να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook στην επιφάνεια εργασίας

  1. Πρόσβαση στις ρυθμίσεις λογαριασμού : Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού (το μικρό τρίγωνο) στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Επιλέξτε "Ρυθμίσεις & Απόρρητο" και μετά "Ρυθμίσεις".
  2. Μεταβείτε στην ενότητα ονόματος : Στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή "Προσωπικά στοιχεία". Εδώ θα δείτε την ενότητα "Όνομα" , όπου εμφανίζεται το τρέχον όνομά σας.
  3. Αλλάξτε το όνομά σας : Κάντε κλικ στην "Επεξεργασία" δίπλα στην ενότητα "Όνομα" . Εισαγάγετε το νέο σας όνομα, επώνυμο και προαιρετικά, ένα μεσαίο όνομα στα διαθέσιμα πεδία.
  4. Αποθήκευση αλλαγών : Αφού εισαγάγετε το νέο σας όνομα, ελέγξτε το ξανά για ακρίβεια. Κάντε κλικ στην επιλογή "Έλεγχος αλλαγής" και στη συνέχεια "Αποθήκευση αλλαγών".

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook στο κινητό

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook : Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και μεταβείτε στο μενού (οι τρεις γραμμές κάτω δεξιά στην οθόνη).
  2. Πρόσβαση στις ρυθμίσεις λογαριασμού : Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε "Ρυθμίσεις & Απόρρητο" και μετά "Ρυθμίσεις" .
  3. Μεταβείτε στην ενότητα ονόματος : Στην ενότητα "Προσωπικά στοιχεία" επιλέξτε "Όνομα".
  4. Εισαγάγετε το νέο όνομα : Τροποποιήστε το όνομα που επιθυμείτε εισάγοντας το νέο σας όνομα και επίθετο στα αντίστοιχα πεδία.
  5. Αποθήκευση αλλαγών : Πατήστε "Έλεγχος αλλαγής" και επιβεβαιώστε την ενημέρωση επιλέγοντας "Αποθήκευση αλλαγών"

Κανόνες και Περιορισμοί

  1. Το όνομα πρέπει να είναι πραγματικό : Το Facebook απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα—το όνομα με το οποίο τους αναγνωρίζουν οι φίλοι και η οικογένειά τους.
  2. Περιορισμοί χαρακτήρων : Τα ονόματα δεν μπορούν να περιλαμβάνουν σύμβολα, αριθμούς ή ασυνήθιστα σημεία στίξης. Τίτλοι (όπως Dr. , Mr. , κ.λπ.) δεν επιτρέπονται επίσης στα πεδία ονόματος.
  3. Περιορισμένες αλλαγές ονόματος : Μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας μόνο μερικές φορές και υπάρχει μια περίοδος αναμονής 60 ημερών μεταξύ των αλλαγών του ονόματος.
  4. Επαλήθευση ονόματος : Σε σπάνιες περιπτώσεις, το Facebook μπορεί να ζητήσει έγγραφα για να επαληθεύσει το πραγματικό σας όνομα (π.χ. ταυτότητα).

Πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αλλαγή του ονόματός σας

  1. Η αλλαγή ονόματος δεν εγκρίνεται: Εάν το Facebook απορρίψει την αλλαγή του ονόματός σας, ενδέχεται να έχετε παραβιάσει έναν από τους κανόνες που αναφέρονται παραπάνω. Ελέγξτε ξανά τις οδηγίες και βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας ακολουθεί τις απαιτήσεις του Facebook.
  2. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή του ονόματος λόγω χρονικών περιορισμών : Εάν αλλάξατε πρόσφατα το όνομά σας, θα χρειαστεί να περιμένετε 60 ημέρες πριν κάνετε άλλη τροποποίηση.
  3. Τεχνικά προβλήματα : Εάν αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα, δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας από διαφορετική συσκευή ή να ενημερώσετε την εφαρμογή σας Facebook στην πιο πρόσφατη έκδοση.
  4. Παραβιασμένος λογαριασμός : Εάν παρατηρήσετε ύποπτη δραστηριότητα και δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το όνομά σας, ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί. Σε αυτήν την περίπτωση, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και ασφαλίστε τον λογαριασμό σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
facebook στο τηλέφωνο

Όχι, το Facebook δεν επιτρέπει ειδικούς χαρακτήρες, σύμβολα ή αριθμούς στο όνομά σας για εξατομίκευση. Η πλατφόρμα επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς για να διασφαλίσει την αυθεντικότητα και να αποτρέψει την κακή χρήση ονομάτων, διατηρώντας τα όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια πραγματική ταυτότητα.

Ενώ το Facebook επιτρέπει αλλαγές ονομάτων, περιορίζεστε στο πόσο συχνά μπορείτε να το ενημερώνετε. Αφού αλλάξετε το όνομά σας, πρέπει να περιμένετε 60 ημέρες πριν κάνετε άλλη τροποποίηση. Αυτό το όριο ισχύει για την αποτροπή συνεχών αλλαγών που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους φίλους ή το σύστημα της πλατφόρμας.

Εάν το νέο σας όνομα στο Facebook δεν εμφανιστεί αμέσως στο προφίλ σας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για την επεξεργασία της αλλαγής. Συνήθως, η ενημέρωση θα πρέπει να είναι ορατή μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Εάν η καθυστέρηση επιμένει, δοκιμάστε να αποσυνδεθείτε και να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας ή να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας για να δείτε εάν η αλλαγή θα εφαρμοστεί.